Aktiviteter denna Lördag Skogs promenad

Idag har jag och Ninja varit ute i det fina vädret och hon har varit jätteduktig! Det ända som är jobbigt än är gång i kopplet. Skämtade med Alex om jag måste lämna bort henne till någon som kan traggla detta utan att  tappa humöret, så kan ja ta hem henne sen igen då hon skärpt sig och är lugn i  kopplet på promenaderna, för det  är verkligen inte kul när hon drar som hon gör.

Men något som går jätte bra är iaf hundmötena . Ninja får många gånger sitta och vänta (utan tvång, mer som att utföra ett trick för godis med störning – kontakt och lugn belönas) tills den andra hunden har gått förbi, många tycker kanske att det är en ”opraktisk” metod men det har fungerat så bra för oss. Även Tequila blir lugnare av att göra detta, tror dem har förstått att de ska vara lugn och det är det viktigaste!

Sen detta ang att springa lös eftersom jag inte vet direkt jätte bra stället att släppa henne så har detta med att släppa henne blivit ett litet problem, men hon är väl inne i en sån fas just nu  där de mesta som kommer ur min mun inte är så  intressant att lyssna till och hon gör som hon själv vill så , så nu blir det massa övningar i skogen med 5 meters lina till hon fixar detta med  inkallningsträningen.  

Ninja får inte gå lös utan lina vilket är supertråkigt men måste inse själv  att detta är enda vägen till en bra inkallning just nu, även om det är tråkigt. Får tänka att om vi kör konsekvent med den förbaskade linan och det går bra så kommer hon sen då hon börjar lyssna få börja springa fritt igen och förhoppningsvis efter denna lila fas så kommer hon börja lyssna bättre igen.

//SANDRA// NINJA//

Lämna en kommentar